V petek in soboto, 21. in 22. junija, smo se učenci in učiteljici Saša in Tamara podali na nepozaben dvodnevni pohod čez slikovito Pohorje. Naše potovanje se je začelo pri Koči na Pesku na Rogli, kjer smo polni energije in dobre volje pričeli našo avanturo.

1. dan: Koča na Pesku – Koča Cojzarica

Prvi dan smo prehodili 17 kilometrov od Koče na Pesku do Koče Cojzarica. Pot nas je vodila skozi gozdove in travnike, kjer smo občudovali naravne lepote in svež zrak Pohorja. Na poti smo si vzeli čas za kratke postanke, da smo se okrepčali in si ogledali okolico. Ko smo prispeli do Koče Cojzarice, smo se sprostili ob prijetnem klepetu in uživali v družbi prijateljev.

2. dan: Koča Cojzarica – Maribor

Naslednji dan smo pot nadaljevali od Koče Cojzarice proti Mariboru in tako prehodili še 14 kilometrov. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj sta nas spremljala sonce in prijetna toplota. Pot nas je vodila skozi slikovite poti in steze, ki so nam ponujale osupljive poglede na naravo. Po še enem dnevu polnem dogodivščin smo varno prispeli v Maribor, kjer smo zaključili naš pohod in se z vlakom odpeljali v Ivanjkovce.

Oba dneva sta nam prinesla nepozabne trenutke in izkušnje in skupno prehojenih kar 31 kilometrov. Poleg prelepe narave nas je povezala tudi dobra volja in prijateljski duh, ki sta nas spremljala na vsakem koraku. Ta dvodnevni pohod je bil za vse nas posebno doživetje, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Več pa si oglejte na spodnjih povezavah:

Učiteljici Saša in Tamara
(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)