Tudi letos  tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni  slovenski zajtrk (TSZ).

Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave smo se v medresorski skupini dogovorili, da vam predlagamo, da se pri letošnjem obeleževanju dneva slovenske hrane in izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka več pogovarjate tudi o vlogi ter pomenu domačega sadja in zelenjave.  Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«. 

Letos vas tudi prvič vabimo, da se v tednu pred Dnevom slovenske hrane poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka pridružite vseslovenski akciji še s pripravo Tradicionalnega slovenskega kosila. Glede na jesenski čas naj bo v novembru prilagojena tedenska ponudba kosil, ki v skladu z vašimi možnostmi v čim večjem obsegu vključuje lokalne jedi iz svežega ali kislega zelja in repe. Več informacij je v gradivih v tem poglavju. 

Oboje  smo obeležili  kot dan dejavnosti – NARAVOSLOVNI DAN. 

V sklopu dneva smo si ogledali film o čebelah, raziskovali o kruhi, mleku, maslu, kmetijstvu, pekli vzhajance, štručke, »žulike«, medenjake, različne vrste kruha in si ogledali kmetiji Rajh in Klemen. 

UTRINKE DANAŠNJEGA DNE SI LAHKO OGLDATE NA PADLET POVEZAVI

https://padlet.com/tanjazelenik1/nsdtvbui69vx9kyu

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)