V ponedeljek, 12. 6. 2023 so učenci OŠ Ivanjkovci v sklopu izbirnega predmeta obdelava gradiv pri Mizarstvu Ozmec v Senešcih izdelovali namizne družabne igre iz lesa. Izdelave so se tako udeležili nekateri učenci 9. in 8. razreda.

Po prihodu v Senešce pri Veliki Nedelji nam je g. Mitja Ozmec najprej razkazal obdelovalne stroje za les ter nam razložil potek dela v njegovi delavnici. Za tem smo si ogledali tudi razstavo starih pripomočkov in strojev, katere so uporabljali nekoč.

Sledila je priprava delo ter razmislek o tem, kako in na kak način bomo igre izdelali. Po tehtnem premisleku, skicami, merami, ki so jih učenci pripravili, je g. Mitja s skobeljnim strojem obdelal les ter ga nažagal na mere, katere so mu učenci podali.

Sledilo je brušenje, vrtanje, lepljenje ter vijačenje vseh pripravljenih polizdelkov. Na koncu so nastali izvrstni izdelki, katere bomo v šoli še zaščitili z lakom. Izdelke bomo s pridom uporabljali naslednja šolska leta za popestritev RaP, športnih dejavnosti ter odmorov.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)