Učenci in učitelji OŠ Ivanjkovci  v tednu otroka, ki je  od 4.10. 2021 do 8.10.2021, hodimo v šolo peš, nekateri učenci pa prihajajo s kolesi. 

Veliko naših otrok že prihaja v šolo s šolskimi avtobusi, kar se tudi šteje med trajnostne načine. Kljub temu da smo šolske prevoze v tem tednu odpovedali, smo zelo ponosni na naše učence, starše, upokojence, babice, dedke, krajane. S tem ko smo odpovedali avtobusne prevoze, bomo s privarčevanimi sredstvi financirali prevoze za različne dneve dejavnosti.

S tem ko hodimo peš pa skrbimo za svoje zdravje in se v šoli že prvo šolsko uro ne samo dobro počutimo- temveč tudi bolje sodelujemo. 

S tem ko hodimo peš, skrbimo za svoje zdravje, cel dan se počutimo boljše. Ko hodimo v šolo peš ali pa s kolesom, zmanjšamo onesnaževanje okolja. S tem razmišljamo trajnostno in smo v sožitju z naravo, pri tem nam pomagajo starši, stari starši in sorodniki. Radi hodimo peš, z hojo se sprostimo.

Taja Trstenjak in Ameli Zoja Kumer

Tako kot vsako šolsko leto smo tudi letos na naši šoli izvedli projekt PEŠ V ŠOLO. Takrat vsi učenci hodimo v šolo in domov peš ali s kolesom. Projekt je potekal v tednu otroka. Odpovedali smo šolske avtobuse in denar, ki smo ga privarčevali, bomo porabili za šolske ekskurzije. Tega tedna se vedno vsi veselimo, saj ne samo da je sprehajanje in kolesarjenje zdravo, ampak to tudi zelo radi počnemo. Vsako jutro so se po določenih relacijah zbirali učenci in skupaj hodili do šole, medtem ko smo nekateri kolesarili. Tako smo prišli v šolo polni energije in pripravljeni na delo. Po končani šesti uri pouka smo se spet zbrali in skupaj odšli domov. To prakticiramo že več let in upam, da bodo tega deležne tudi kasnejše generacije.

Kaja Mar 

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)