SPOŠTOVANI UČENCI IN STARŠI

V kraju Ivanjkovci, na naši šoli, beležimo osmo leto in prehojenih veliko km poti od doma do naše šole in nazaj. Na nove podvige se pripravljamo tudi  letos in sicer od 5. do 9. oktobra 2020 in verjetno še enkrat v pomladnih mesecih.  Veseli smo, da učenci vidijo priložnost za druženje in se zavedajo pozitivnih učinkov hoje za zdravje in trajnostni razvoj. 

KOKOŠKA ROZI

Tudi letos vas potrebujemo pri izvedbi, otroci pa na poti, za vzgled, varnost in družbo. Vsi zunanji sodelavci: Občina Ormož, Policijska postaja Ormož, ivanjkovski gasilci, upokojenci in seveda Krajevna skupnost Ivanjkovci so sodelovanje že potrdili, udeležbo in organizacijo pa prevzema kolektiv OŠ Ivanjkovci. 

V tednu, od 5. 10. 2020 do 9. 10. 2020, bomo z učenci od 2. do 9. razreda (in učenci 1. razreda, ki to želijo) in njihovi učitelji v šolo prihajali peš. V krajih bomo organizirali zbirne točke kjer se bodo učenci zbrali ob določeni uri in pot do šole nadaljevali v spremstvu odrasle osebe. Dokazali smo že, da se dežja ne bojimo in hodili bomo ob vsakem vremenu. Vas le prosimo, da v primeru dežja pregledate otrokom primernost obutve in vrhnjih oblačil ter kape. Učenci naj imajo v nahrbtniku vodo, na nahrbtnikih pa privezano kakršnokoli odsevno telo. Večino šolskih potrebščin in šolske torbe  bodo učenci puščali v šoli, natančna navodila pa jim bo podal učitelj razrednik. Namesto šolske torbe bodo opravljali naloge tudi v googlovih spletnih učilnicah. Glasbena šola in ostale zunajšolske aktivnosti se bodo izvajale nemoteno. (oz. po vašem dogovoru)

V letošnjem šolskem letu bomo vzpodbujali vse tiste učence, ki že imajo kolesarski izpit, da prihajajo oz. prikolesarijo v šolo s kolesom. (ob prijavi označite oznako PEŠ ali KOLO).  Učenci ki že imajo izpit za kolo, bodo v šolo prihajali sami, saj so že s kolesarskim izpitom potrdili svoje znanje in verjamemo, da so dovolj prometno osveščeni. 

Na točno določenih mestih-trasah, za katere ocenjujemo da so ustrezne, bomo pešce pospremili učitelji, krajani.   

Jutranji odhodi z zbirnih mest so navedeni na hrbtni strani obvestila in bodo objavljeni na spletni strani šole. Odhodi domov bodo ob 13.20.

Spet vas vabimo, da se nam pridružite starši ali drugi sorodniki, če vam le čas to dopušča.  Veselili se bomo vseh, pa čeprav le dan ali dva ali pa samo del poti.  Ker bomo odpovedali avtobusne prevoze bomo s privarčevanimi sredstvi financirali prevoze za različne dneve dejavnosti.

Iskrena hvala vsem.

Zbirna mesta  za PEŠCE 
Zbirno mestoOdhod zjutraj
Žerovinci pri gasilskem domu6.45
Cerovec Stanka Vraza 31, pri frizerskem salonu Nives7.00
Hiša družine Vajda, Plešivica 17.15
Gostišče Taverna7.15
Mali Brebrovnik, pri avtobusni postaji7.00
Mihalovci 31 (pri družini Puklavec)7.00
Strezetina, kapela pri Jerebičih7.30
Stanovno 33, Mihaela Vočanec7.30
Kungota, Lahonci, domačija Anice Zavec, domačija Cirila Meška6.45
Križišče Žvab – pri križu6.45
(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)