29. maja 2024 je v Dvorani Campus Ptuj potekalo prvo državno tekmovanje v ”F1 in Schools” v Sloveniji. Ekipa ”KPO Green Wheels” (OŠ Ivanjkovci) je dosegla odlično 2. mesto v državi in za las zgrešila zmagovalno mesto.

Ekipa se je za ta dan pripravljali skozi celotno šolsko leto. Pričeli smo z najtežjim delom, to je bilo iskanje sponzorjev za naš projekt. Našli smo naslednje sponzorje: KPO Ormož, Mind inžiniring, Taverna in Mar inžiniring. Po iskanju sponzorjev se je delo komaj pričelo. Tako je ekipa iskala prostovoljne prispevke in donatorje.

Dizajnirali so formulo glede na glavnega sponzorja (program 3D slikar). Formulo natisnili, izrezali , natisnili gume (3D tiskalnik) in jo sestavili. Preizkušali so njeno aerodinamično obliko. Sledilo je šolsko tekmovanje, kjer je ekipa videla pomanjkljivosti ter dobila občutek tekmovanja F1. (LINK). V času od šolskega do državnega tekmovanja je ekipa formulo nenehno izboljševala.

Zraven izdelave in izboljšav formule je ekipa pripravila in dizajnirala promocijski material (kape, majice, bidone in šalice) v programu Canva, katere so natisnili v tiskarni Prelog. Promocijski material je bil oblikovan tako, da je predstavljal ekipo, sponzorje in formulo v celoti. Oblikovali in izdelali so tudi spletno stran, kjer je prikazano delo ekipe od samega začetka, do državnega tekmovanja.

V času med šolskim in državnim tekmovanjem so oblikovali ter izdelali tudi plaketo, katera predstavlja ekipo, njeno delo, formulo in sponzorje ekipe ”KPO Green Wheels”. Slike izdelkov delo, posnetke si lahko ogledate na spletni strani: KPO Green Wheels

Spodaj pa si lahko pogledate še utrinke iz državnega tekmovanja.

Navijači OŠ Ivanjkovci
Prizorišče državnega tekmovanja

DRŽAVNO TEKMOVANJE

BOX KPO GREEN WHEELS

Slikanje z ministrom g. Matjaž Han
Predstavitveni posnetek ekipe KPO GREEN WHEELS
(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)