…Vse zna rasti, tudi MI…

Ptice vedo, kam leteti. Ptice se znajo nasloniti na veter. Sonce zna vstajati, sijati in potoniti. Mesečina zna preplaviti polja, rosa se zna lesketati v jutru, čebela najde pot domov. Gozdovi znajo molčati. Izvir najde pot iz teme.

Tudi mi, osmošolci, znamo rasti, znamo živeti, verjeti. Znamo dihati z naravo in drug z drugim. V tednu od 7. 6. do 11. 6. smo ponovno dokazali, da skupaj zmoremo več. Teden smo preživeli na Pohorju, v domu Planinka med ustrežljivim osebjem, prijaznimi učitelji. Zahvala vodji doma, Aleksandri Janc, ki nas je prijazno sprejela in omogočila nepozabljive spomine.

Raziskovali smo potoček v gozdu, se sprehodili ob slapu Skalca. Plezali smo visoko in z loki ciljali daleč. Preizkusili smo svojo vzdržljivost in z nordijsko hojo osvojili Bellevue. Astronomija nam ni bila neznanka. Joj, ne vprašajte, orientacija s pomočjo karte. Nekateri, predvsem pa učiteljici, bi še danes tavali po gozdu, če nas ne bi privabil omamen vonj iz kuhinje. Še dobro, da smo bili v bližini doma.

Večerni sprehod in druženje ob ognju. Ostalo pa naj ostanejo naše skrivnosti.

Rebeka, Lana, Alina, Luka, Jan, Žan, Lana, Patrik, Jan, Žan, Žana, učiteljici Mojca in Brigita.

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)