Že res, da je Roglič tisti, ki je Slovencem približal kolesarjenje. Zagotovo pa na naši šoli kolesarimo od takrat, ko je to postal priljubljeni šport naše ravnateljice. Vse svoje dogodivščine je na nas prenesla s takšnim navdušenjem, da mladi nadobudneži naše šole želijo ustanoviti Kolesarski klub. Zagotovo se še ne ve, kdaj bo njegova uradna potrditev in kako se bo mogoče včlaniti, zagotovo pa so že stekle nekatere aktivnosti in prve zmage ob premaganih kilometrih.

Med počitnicami je naša šola bogatejša za dve novi kolesi in kolesarski izlet.

V četrtek, 12. avgusta 2021, so učenci naše šole z ravnateljico kolesarili od šole v smeri Cerovec Stanka Vraza – Ljutomer –  Bio term Mala Nedelja, se ustavili pri učiteljici Silvi, šli na sladoled v Ljutomer in Bio termah. 

Zelo smo ponosni na njihove počitniške aktivnosti in z veseljem bomo del kolesarskih podvigov v prihajajočem šolskem letu.

Kot se okolju pritiče, smo tudi v naši osnovni šoli pričeli z vinogradništvom, katerega izključen namen je ohranitev tradicije in vzpodbuda mladim inovatorjem na tem področju. Ideja je bila že dolgo zasnovana od ravnateljice Nade Pignar, posajena pa pred tremi leti, zadnji dve leti pod budnim očesom domačina in vinogradnika Cirila Meška. Letos so vidni sadovi našega truda, kar nam daje navdih za ohranitev in povezanostjo z okoljem.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)