1. 10.2020 smo izpeljali Evropski športni dan. Sprva načrtovani dan (25.9.2020), smo prestavili zaradi slabega vremena

Športni dan smo izpeljali za vse učence šole s spremljevalnimi aktivnostmi, ki so bile pooblaščeni  serviserji koles, ki jih je financirala Zavarovalnica Triglav in smo se za njih potegovali v sklopu projekta Varno na kolesu in v razpisu B osvojili prvo mesto – servis koles za vse učence in krajane KS Ivanjkovci. Z nami  so bili 4 serviserji od 9.00 do 16.00. 

Z učenci smo poskušali osvojiti, nadgraditi in poglobiti cilje kolesarjenja, krepiti koordinacijo in zmogljivost.  

Konkretna izvedba:

Z vsemi učenci šole smo izvedli kolesarjenje. Za učence od 1. do 4. razreda so kolesarili na  kolesarskem poligonu, ki smo ga postavili na šolskem asfaltnem igrišču, zraven teh vsebin so izvedli  vaje na kompleksnem igralu z namenom krepitve koordinacije in kratek pohod v okolici šole. 

Učenci 5. razreda so pripeljali v šolo svoja kolesa, ki jih je pregledal policist in jih opremil z nalepkami ustreznosti kolesa. V nadaljevanju dneva so izvajali spretnostne vožnje za pripravo praktičnega dela kolesarskega izpita. 

Učenci od 6. do 9. razred so bili razdeljeni v 4 skupine z različno dolgimi trasami. Prva skupina je kolesarila na trasi dolgi 12 km (OŠ Ivanjkovci, Stanovno, Žvab, Lahonci, Ivanjkovci), 2. skupina na trasi dolgi 22 km (OŠ Ivanjkovci, Stanovno, Dobrava, Lešnica, Pršetinci, Lahonci, OŠ Ivanjkovci), 3. skupina je kolesarila na trasi dolgi 30 km (OŠ Ivanjkovci, Lahonci, Sv. Tomaž, Mala nedelja in obratno) in 4. skupina na trasi dolgo 32 km ( OŠ Ivanjkovci, Lahonci, Žerovinci, Sp. Kamenščak, Cezanjevci, Ljutomer in obratno).

Na šolskem dvorišču smo gostili  uradne  kolesarske serviserje, ki so učencem in ostalim odraslim opravili kolesarski servis.

Učenci so dan po  izvedbi športnega dne povedali, da so kolesarili tudi popoldan in nekateri naredili tudi do 60 kolesarskih km.  Zahvala velja tudi vsem učiteljem, ki so bili uradni spremljevalci na vseh trasah, poskrbeli za varnost v cestno prometnem režimu in skupaj z učenci premagali kolesarske kilometre. 

Ravnateljica:  Nada Pignar, prof. RP

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)